Parkinsonliitolla uusi toiminnanjohtaja

Parkinsonliiton uutena toiminnanjohtajana on aloittanut Anne Taulu

Parkinsonliiton uutena toiminnanjohtajana on aloittanut filosofian tohtori, terveystieteiden maisteri, sairaanhoitaja Anne Taulu Turusta. Taulu, 44, seuraa tehtävässään eläkkeelle jäänyttä Hanna Mattilaa, joka teki Parkinsonliitossa pitkän työuran erilaisissa tehtävissä.

Taulu on toiminut johtamis- ja asiantuntijatehtävissä järjestösektorilla, kuntasektorilla, yksityisellä sektorilla, sairaanhoitopiirissä, aluehallintovirastossa sekä sosiaali- ja terveysministeriössä. Parkinsonliittoon Taulu tuli Lounais-Suomen aluehallintovirastosta, jossa hän työskenteli sosiaali- ja terveydenhuoltoyksikön päällikkönä sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä vastaavana ylitarkastajana. Hän on toiminut aiemmin toiminnanjohtajana Soveltava liikunta SoveLi ry:ssä, asiantuntijana sosiaali- ja terveysministeriön ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjausryhmissä ja asiantuntijatyöryhmissä, jäsenenä valtioneuvoston asettamassa Kansanterveyden neuvottelukunnassa sekä muun muassa Olympiakomitean, Liiku ry:n ja Liikuntatieteellisen seuran hallituksissa.

Olen saanut työskennellä koko työurani hyvinvoinnin, terveyden, liikunnan ja toimintakyvyn edistämistehtävissä johtajana ja asiantuntijana. Edellisessä työssäni korostui oikeusturvakysymykset sekä palvelujen saatavuuteen ja laatuun liittyvät kysymykset. On hienoa siirtyä jälleen valtakunnalliseen järjestötyöhön, jossa työtä tehdään vaikuttavuudeltaan laaja-alaisesti, mutta lähellä ihmisistä, heidän arkeaan tukien, Taulu iloitsee.                                                                                                                                      

Taulu aloitti työt Parkinsonliiton toiminnanjohtajana marraskuun puolivälissä.

Parkinsonliitossa on tehty hyvää työtä Hanna Mattilan johdolla ja sitä työtä on hienoa päästä jatkamaan todella asiantuntevan ja osaavan henkilöstön, liittohallituksen sekä jäsenistön kanssa

Tulevaisuudessa Parkinsonliitolla on edessään monia toimintaympäristön muutoksia. Sote-uudistuksen myötä järjestöjen tulee rakentaa yhteistyötä tulevien hyvinvointialueiden kanssa ja uudistaa yhteistyötään kuntien kanssa. Tässä työssä Taululla on paljon annettavaa Parkinsonliiton ja sen edustamien liikehäiriösairauksien hyväksi.

– Uskon, että aiempi työkokemukseni sekä koulutukseni antavat hyvät valmiudet luotsata Parkinsonliittoa kohti tulevia vuosia. Parkinsonliitossa tehdään todella tärkeää työtä liikehäiriösairauksia sairastavien ja heidän läheistensä hyväksi ja se on työtä, jota haluan tehdä suurella sydämellä, Taulu sanoo.

Kiinnostus toiminnanjohtajan paikkaa kohtaan oli ilahduttavan suurta ja saimme parhaan mahdollisen henkilön toimimaan liiton johdossa. Anne Taululla on tausta, joka antaa loistavat eväät toimia tehtävässä. Vaikka edessä on järjestöjen näkökulmasta haasteelliset ajat, niin olen varma, että voimme katsoa eteenpäin luottavaisin mielin. Haluan vielä kerran kiittää Hanna Mattilaa hienosta työstä, millä hän on vuosien aikana luotsannut liittoa eteenpäin. Siitä on hyvä jatkaa, Parkinsonliiton hallituksen puheenjohtaja Markku Partinen toteaa.


Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Anne Taulu, anne.taulu@parkinson.fi, 040 512 2352
Parkinsonliiton hallituksen puheenjohtaja Markku Partinen, markku.partinen@gmail.com, 050 560 4999

Parkinsonliitto ry on liikehäiriösairauksia sairastavien ja heidän läheistensä valtakunnallinen etujärjestö. Liitto tekee työtä parantaakseen Parkinsonin tautia, essentiaalista vapinaa, erilaisia dystonioita, Huntingtonin tautia ja muita harvinaisia liikehäiriösairauksia sairastavien ja heidän läheistensä hyvän elämän edellytyksiä tarjoamalla mm. neuvontaa ja tukea sopeutumiseen. Liitolla on 23 jäsenyhdistystä, joiden alla toimii lähes sata kerhoa ja vertaistukiryhmää. Liiton keskustoimisto on Turussa.

www.parkinson.fi